Az esküvő egyik fő dísze az esküvői torta. Azonban eszedbe se jusson, hogy saját kezűleg állsz neki a megsütésének! Hiába vagy cukrásztündér, ez esetben tilos a konyhába menned! Az ugyanis rossz ómen, mert ifjú asszonyi napjaid csak munkából fognak állni…ezt pedig Te sem akarhatod. Szóval keress egy elismert cukrászdát, és ne törődj azzal, hogy hány deka cukorra lesz szükség.
A menyasszonyi torta szimbóluma az ókorba vezethető vissza, ahol a menyasszony fején egy tortát törtek össze a termékenység jelképeként. Ez átalakult adott kor szokásaihoz és divatjához igazodva. Szerencsére. A hagyomány szerint a torta minél nagyobb és szebb, annál gazdagabb gyermekáldás száll az ifjú párra. Az eredetileg lisztből, mézből, fűszerekből és sok-sok mandulából készítették, de mára a forma és íz terén tulajdonképpen semmi nem szab határt a fantáziának.
A XVI. századtól él az a szokás, hogy az ifjú pár kóstolja meg elsőként a tortát. Ez a harmóniát és az együttműködést szimbolizálja, mert a pár – mint életük első közös tevékenysége- együtt vágják fel a tortát, de a torta tetején lévő figurák nem dőlhetnek el, mert bizony, az rossz szerencsét hoz.
A legapróbb részre talán nem is gondoltok, pedig a torta közös felvágása más szempontból is igen fontos jelentőséggel bír. Hogy miért is? Ha a Te kezed van felül, Te leszel a házasság dominánsabb fele, ha a párodé, akkor Ő. A lényeg mégis talán abban rejlik, hogy ezentúl együtt, közösen kell megélnetek minden pillanatot, így a boldogságotok már csak hab lesz a tortán.